De Klomp 120-101 7511 DJ Enschede
Meer contactgegevens

   

wekelijkse lessen

Hatha Yoga

Hatha yoga verbindt jouw lichaam met je gevoel en zuivert jouw energie banen. Je beoefent hatha yoga met aandacht voor je adem, lichaam en geest. Waarom zou je dit doen? Omdat je volledig wilt leven en wilt ervaren dat je niet alleen je hoofd bent met al de gedachten, maar één groots geheel, samen met de rest van je lichaam en geest. Met yoga zorg je ook voor souplesse, energie en kracht in je lijf maar dit zijn fijne bijkomstigheden. Yoga wijst je de weg naar een meer bewuste, gelukkige en gezonde leven. Door regelmatig te oefenen merk je ook dat je beter kan ontspannen en dat je beter bij je zelf kan blijven in alle omstandigheden. Met elke les train jezelf om volledig aandacht aan het moment te schenken, zodat je buiten de yogalessen ook volledig aanwezig kan zijn in elk moment van jouw leven.

"Gabriella is al meer dan 20 jaar mijn yogalerares. Ik ben met zware migraine, op docters advies bij yoga gekomen. Ik ben er helemaal vrij van. Dank je wel Gabriella!"
Corrie Agten

"Ikom  al een hele tijd bij jou, kom nu al op je derde locatie en het is niet eens in mij opgekomen om op te zeggen of naar een andere yogaschool te gaan. Dat komt omdat je manier van lesgeven uitstekend bij mij past! Je neemt altijd de rust, tijd voor de adem, er is structuur en er is veel tijd om te voelen wat er allemaal in het lijf gebeurt. Je durft ook te experimenteren met klankschalen en de stem. Heerlijk is dat! Yoga is, dankzij jou, een manier van leven geworden. Ik ben nu 62 jaar en hoop zo lang mogelijk te mogen blijven genieten van jou yogalessen."
Renee Boers

Docent: Gabriella en Carolien

Meer info | Aanmelden


Nieuw!

Yin-Yang yoga

Docent: Lotte pol

In de Yin Yang flow yogales combineren we de activiteit van Yang met de stilte van Yin. De Yin houdingen worden wat langer aangehouden en richten zich erop om ruimte te creëren in de “Yin” delen van het lichaam zoals het bindweefsel, pezen en de gewrichten en ze zorgen ervoor dat de aandacht naar het hier en nu gebracht wordt.

De dynamische yang houdingen brengen de energie omhoog en worden door de ademhaling aan elkaar verbonden waardoor er een fijne flow ontstaat en de geest tot rust gebracht wordt. Deze houdingen creëren meer beweging en warmte in het lichaam waardoor flexibiliteit toeneemt, afvalstoffen je lichaam verlaten en je meer kracht en uithoudingsvermogen ontwikkeld. De les wordt afgesloten met een eindontspanning en korte meditatie.

lesrooster


NIeuw!

Flow for JOY yoga

Docent: Doris ter Kuile

Flow for JOY is een op Hatha yoga gebaseerde yoga-flow. Het is een rustige flow, met zo nu en dan krachtige elementen, geschikt voor iedereen dit al aan yoga doet of die nog wil beginnen.
Naast de yoga houdingen (asana’s), zul je Qigong bewegingen leren en ook zal er aandacht zijn om te voelen hoe je op een vrije onbezorgde manier kunt bewegen (op muziek).
We starten de les met een korte op Qigong (Chinese bewegingsleer) geïnspireerde zittende of staande meditatie, waarna we langzaam tot de flow zullen overgaan en eindigen in Savassana(rust).
Het meest belangrijke wat ik probeer over te brengen is dat je blijheid (Joy) in jezelf hebt en dat je dat gevoel ook weet te vinden, op momenten dat het leven te veel van je verwacht.

lesrooster


Taichi-Qigong,  QiGa®

Taichi-qigong is een prachtige, zachte vorm van bewegen die zeer geschikt is voor iedereen, ook voor mensen met enige beperking vanwege lichamelijke klachten. Je zou kunnen zeggen dat het een zachte form van actieve meditatie is. 
Deze vorm van bewegen is ontstaan in China en is zeer ontspannend en energie opwekkend! De bewegingen zijn zacht maar toch zorgen ze voor meer energie in je lichaam. Je energie banen worden gestimuleerd en je gewrichten gesmeerd  terwijl je ook nog eens heerlijk ontspant en voldaan weer naar huis gaat.
Je maakt bewust contact met de energieën(qi, chi, prana) om je heen tijdens het bewegen, waarbij het belangrijk is om dit geconcentreerd en ontspannen te doen. Zo neem je nog meer energie op. De oefeningen worden voornamelijk staand uitgevoerd of op een stoel zittend.

Gabriella heeft een simpele Qigong vorm ontwikkeld die makkelijk te volgen is voor iedereen. Losse oefeningen worden op een simpele, intuïtieve en logische manier samen gekoppeld.  Mijn eerste leraar, Jan Kraak heeft mij geïnspireerd om elke keer te voelen, wat nodig is te doen op het moment zelf en om losse oefeningen aan elkaar te koppelen. Dit heb ik in de afgelopen 13 jaar verder ontwikkeld en zachte yoga bewegingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en SoulVoice technieken er aan toegevoegd om zo mijn eigen manier van les geven vorm te gegeven. De bewegingen verbind ik vaak met mooie beelden omdat dit de qi opname en de ontspanning versterkt.

De Qigong vorm van Gabriella heet  QiGa®

Docent: Gabriella 

Meer info | Aanmelden

 

© Yogacentrum De Bron Enschede | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 04-04-2016 .