De Klomp 120-101 7511 DJ Enschede
Meer contactgegevens

   

Over ons

 

   Gabriella Grosz

Yoga heeft mijn leven verrijkt en veranderd in alle opzichten! Ik kwam het eerst in aanraking met Yoga in 1992 en het was liefde op het eerste gezicht. Ik begon met een yoga opleiding eigenlijk zonder te weten wat nou yoga inhield. De omschrijving van de opleiding sprak mij zodanig aan dat ik dacht, Ja! Dit wil ik doen! Vanaf de eerste les voelde ik al dat de oefeningen veel met mij deden en dat  een hele nieuwe wereld voor mij open ging. Ik ben daarna nooit meer gestopt met yoga. Deze eerste stap zorgde eigenlijk voor dat ik nog meer wilde weten over lichaam en geest en de samenhang tussen deze twee.  Ik heb een onstilbare honger voor zelfontwikkeling en mooie methoden die mij daarin helpen. Met een doel: begrijpen en weten wie ik ben en hoe ik gelukkig en volledig kan leven en dit door te geven aan een ieder die ook zo hongert naar zelfrealisatie. Yoga is verder voor mij een nooit eindigende weg in het ontdekken wie ik ben en wat echt belangrijk is en toedoet in het leven.

Door mijn enthousiasme wilde ik het liefst iedereen naar yoga les sturen. Omdat dit mij natuurlijk niet in dank werd afgenomen heb ik besloten om  zelf les te gaan geven. Zo kwamen de mensen naar mij toe die interesse hadden in het ontdekken wat yoga is. Mijn intentie is om het liefst iedereen de schoonheid van het lichaam en van aandacht te laten ervaren. Van yoga wordt je soepeler, sterker, rustiger en bewuster. Wat prachtig is! Maar ik vind yoga vooral een mooie weg om je bewustzijn te trainen en meer te ontwikkelen met als ingang je eigen lichaam.
Ik geef yoga lessen vanaf 1998 en in januari 2005 heb ik mijn eigen yoga centrum, De Bron opgericht. Begin 2017, na een lange periode in mijn eentje gewerkt te hebben, heb ik Puur en Wel.nl opgericht, waaruit wij onze diensten met meerdere praktijken kunnen aanbieden en elkaar kunnen versterken.

Mijn achtergrond is beeldend kunstenaar. Mijn HBO opleiding heb ik in Enschede op de Academie voor Kunst en Industrie afgerond in 1991. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in verschillende kunst richtingen, zoals mode, beeldhouwen, tekenen, schilderen en grafiek.   

Mijn nieuwsgierigheid en het verlangen om op een steeds meer verfijnde en bewuster manier te leven, leidden mij naar verschillende yoga vormen en andere bewegingskunsten zoals Tai chi en Qigong, Biodanza en Nia. Na mijn Raya yoga opleiding heb ik kennis gemaakt met Kashmir yoga, Advaita yoga, Dru yoga, Do-In yoga, Prana yoga flow.Ik heb bij Samsara zwangerscapsyoga en kinderyoga opleiding gevolgd. Ik heb vele cursussen en workshops gevolgd op het gebied van bewustwording, zelfontwikkeling en healing. Momenteel ben ik bezig met de prachtige opleiding Soul Voice® practicioner.

In mijn lessen maak ik dankbaar gebruik van alles wat ik tot nu toe geleerd heb. Mijn yogalessen vinden hun fundament in de Hatha Yoga en zijn intuïtief opgebouwd. De lessen zijn afwisselend rustig en meer op het voelen en bewust ervaren gericht of dynamisch en op meer flow en kracht gericht. 
 

  Carolien van Zuilekom

In 2002, tijdens mijn studie Internationale Bedrijfscommunicatie in Nijmegen, kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Sindsdien heeft het mij nooit meer verlaten en is het een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. Yoga helpt mij bij het vinden van rust en helderheid in mijn hoofd en lijf en bij het maken van keuzes in mijn leven. Het werkt niet alleen op de mat maar ook vooral daarbuiten.

Na een aantal jaren bij verschillende studio's lessen en workshops te hebben gevolgd, koos ik in 2009 voor de docentenopleiding hatha yoga bij Osmose in Den Haag. Daarna heb ik de eerste stappen op het docentenpad gezet.

Sinds januari 2016 geef ik wekelijks les bij Yogacentrum De Bron in Enschede.

Ik vind het geweldig dat ik alle goeds en alle inzichten die ik uit de yoga heb verkregen, mag helpen doorgeven aan anderen!

En zoals een van mijn docenten altijd zegt: "Lange hamstrings maken je geen beter mens."Lenig zijn is leuk maar in mijn lessen vind ik het vooral belangrijk dat iedereen op zijn of haar gemak de eigen mogelijkheden kan ontdekken, zodat je de houding op jouw eigen perfecte manier kan uitvoeren en ervaren. Naast de fysieke houdingen maken ook oefeningen voor meditatie, concentratie en ademhaling deel uit van de lessen.

Naast hatha yoga ben ik geïnteresseerd in het boeddhisme, het taoïsme, tai chi, reiki, healing en andere wegen tot zelfinzicht en bewustwording. Verder werk ik als communicatieadviseur voor de overheid en trek ik er in vakanties graag met een backpack op uit.

 

Over de nieuwe docenten Doris ter Kuile en Lotte Pol volgt binnenkort verdere informatie.

© Yogacentrum De Bron Enschede | Met gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 11-02-2016 .